Svamppaj

Inför förra helgens kräftskiva lagade jag en svamppaj som blev faktiskt över förväntan. Jag använde dinkelpajdegen, recept finns under Skaldjurspaj - denna pajdeg rekommenderar jag verkligen framför alla andra. Mycket godare och mycket enklare och mindre kladdig att tillaga.

Svamppaj
12 pers
200g gula kantareller
ca 3 dl torkade trattkantareller
ca 15 st champinjoner
2 st stora portobellosvampar
4 dl havregrädde, 15 %
1½ dl riven parmesan
3 ägg
1 hackad lök
1 knippe hackad färsk timjan
1 msk kycklingfond
salt
peppar

Börja med att göra lägga trattkantarellerna i blöt. Gör sedan pajdegen och förgrädda medans du förbereder resten.

Hacka lök, skiva champinjoner och portobello. Stek först löken i en rejäl klick smör och tillsätt sedan svampen. Stek tills svampen kokat ur den mesta vätskan och krympt i storlek.

Vispa ihop äggstanning med havregrädde, ägg, salt, peppar, parmesan, buljong och timjan.

Fördela svampen på två olika pajformar och häll på äggstanningen. Grädda 20-25 min på 200 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0