pumpasallad

Det här är min senaste egenpåhittade skapelse och det blev över förväntan! Pumpan kan man ju ha till vad som helst, men idag kände jag för sallad. Nu när pumpa är i säsong så tipsar jag lite extra om detta.

Pumpasallad
2-3 pers
1/4 pumpa delad i ca 2-3cm tjocka bitar
3 tsk oskalade sesamfrön
några kvistar färsk timjan, hackad
5 klyftor vitlök, rivna
1 tsk honung
½ dl olivolja
salt & peppar
½ paket fetaost
1 konserv stora vita bönor
2 tomater, tärnade
en handfull haricot verts
½ rödlök, hackad
balsamvinäger
flingsalt

1. Sätt ugnen på 225 grader och börja med att göra marinad på sesamfrö, timjan, vitlök, honung, olja, salt och peppar. Dela pumpan i bitar och häll på marinaden. Låt stå i ugnen i ca 40 min.
2. Skölj bönorna och blanda med resten av salladsingredienserna, smula över fetaost. Häll på lite balsamvinäger.
3. När pumpan är färdig, skär bort skalet och servera med salladen. Ringla över marinaden som blivit över.


Kommentarer
Postat av: melanie

Yummy yummy :)

2011-09-19 @ 09:08:13
URL: http://melsadie.wordpress.com
Postat av: melanie

Ni är så nyttiga du o Erica :)

2011-09-19 @ 09:09:39
URL: http://melsadie.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0