nudelsallad

Jag hittade ett recept med edamamebönor, räkor och sobanudlar på nätet någonstans - har glömt var nu - och det lät gott och friskt. Precis så blev det. Lite många moment, så det är inte riktigt att bara svänga ihop, men ska man till exempel bjuda på det är det perfekt som förrätt i en liten söt skål. Nya, roliga ingredienser också, som ovannämnda sobanudlarna; det är dinkelnudlar och jag hittade dem i en asiatisk butik här på Möllan. Vanligtvis gillar jag inte "spaghettinudlar" utan gillar de platta, men paketen var så fin att jag inte kunde låta bli:

Sallad med nudlar, edamame & räkor
2 pers
150g sobanudlar/fullkornsnudlar
500g räkor med skal
250g edamamebönor
1 stor eller två små morötter
200g haricot verts
1-2 salladslökar
150g ärter
koriander
flingsalt

Dressing:
1 msk riven ingefära
1 lime, pressad
½ stor chili, hackad
1 msk fisksås
1 tsk flytande honung
2-3 msk sesamolja
2-3 msk raps-/olivolja

1. Börja med att vispa ihop dressingen och låt den dra medan du förbereder salladen.
2. Tillaga nudlarna enligt paketet och spola av i iskallt vatten. Låt rinna av.
3. Skala räkorna. Koka haricot verts och edamamebönor ett par minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av.
4. Skala morötterna och fortsätt sen skala lång strimlor. Skiva salladslöken tunt.
5. Tina ärterna, hacka koriandern och skala edamamebönorna.
6. Blanda samman salladen och rör sedan ner dressingen. Salta vid bordet med flingsalt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0