Marockansk kycklinggryta
Det här är faktiskt ett recept som jag hittat och sedan modifierat från Hemmets Journal. En enkel men väldigt smakrik rätt som innehåller mestadels basvaror. Använd helst kyckling på ben så blir det lite buljongkok istället för att bara använda filéer. Bilden kanske ser lite rörig ut, men det blir väldigt smakrikt!
Marockansk kycklinggryta
2 pers

Marinad:
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1½ tsk paprika
1 tsk gurkmeja
½ tsk kanel
vitlök
citronskal
salt
Rör ihop marinaden och blanda med kycklingbitarna. Låt stå medan du förbereder resten.
2 kycklinglår med ben
1 röd paprika, tärnad
1 grön paprika, tärnad
1 gul lök, hackad
1 citron, skalet rivet i marinaden, pressad
ca 1 dl gröna oliver med kärnor
buljong/fond
ris
peppar
Hacka grönskerna och bryn sedan kycklingen i stekpanna med lite olja. Lägg över i en gryta. Stek lök och paprika i samma panna med resten av marinaden tills löken mjuknat. Häll över i grytan.
Fyll på med vatten så det täcker kycklingen, lägg i oliver och häll på citronsaft. Tillsätt ca 1 msk buljong eller 1 buljongtärning. Lägg locket på och låt puttra i ca 40 min eller tills köttet börjar lossna från benet.
Smaka av med salt och peppar och servera med ris.
Marockansk kycklinggryta
2 pers

Marinad:
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1½ tsk paprika
1 tsk gurkmeja
½ tsk kanel
vitlök
citronskal
salt
Rör ihop marinaden och blanda med kycklingbitarna. Låt stå medan du förbereder resten.
2 kycklinglår med ben
1 röd paprika, tärnad
1 grön paprika, tärnad
1 gul lök, hackad
1 citron, skalet rivet i marinaden, pressad
ca 1 dl gröna oliver med kärnor
buljong/fond
ris
peppar
Hacka grönskerna och bryn sedan kycklingen i stekpanna med lite olja. Lägg över i en gryta. Stek lök och paprika i samma panna med resten av marinaden tills löken mjuknat. Häll över i grytan.
Fyll på med vatten så det täcker kycklingen, lägg i oliver och häll på citronsaft. Tillsätt ca 1 msk buljong eller 1 buljongtärning. Lägg locket på och låt puttra i ca 40 min eller tills köttet börjar lossna från benet.
Smaka av med salt och peppar och servera med ris.
Kommentarer
Trackback