farmors grönkålssoppa

En stående favoriträtt i mitt kök är min farmors recept på grönkålssoppa. Hon brukade ha frikadeller och potatis till, men jag brukar oftast bara koka ett ägg till. Lätt som en plätt och nyttigt är det! Perfekt en grå höstkväll.



Farmors grönkålssoppa
3-4 port
1 påse djupfryst hackad grönkål
8 dl buljong
2 dl havregryn
salt
peppar
muskotnöt

kokt ägg att servera till

Koka upp buljongen och häll i den frysta grönkålen. Låt koka upp. Red soppan med havregryn. 2 dl är ett mått som kan regleras ganska fritt - jag gillar min grönkålssoppa ganska tjock. När soppan kokat samman, smaka av med salt, peppar och lite muskotnöt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0