morotssoppa
Jag är ofta skeptisk till morotssoppa, jag känner sötman av soppan redan innan jag smakat den. Och den sötman passar inte mina smaklökar till middag - då vill jag ha sälta. Men, man ska inte vara den som är den, tänkte jag, och provade ett recept från Laga Lätt - med modifikation, förstås. Det var nämligen inte bara morot utan kokosmjölk också och jag var så rädd att det skulle bli sött att jag slängde i en buljongtärning. Men en halv hade räckt och om man inte är känslig för söt mat, så funkar det säkert jättebra utan någon buljong alls.
Morotssoppa
4 pers
4 morötter, skalade och slantade
1 gul lök, hackad
1 msk curry
1 burk kokosmjölk (400 ml)
4 dl vatten
mynta och timjan (eller andra örter man har till hands)
olja
salt
peppar
½ buljongtärning
1. Fräs morot, lök och curry i olja en minut eller två.
2. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong och salt. Låt koka under lock i 10 min.
3. Tillsätt timjan och mynta.
4. Mixa soppan slät med stavmixer, peppra.

Morotssoppa
4 pers
4 morötter, skalade och slantade
1 gul lök, hackad
1 msk curry
1 burk kokosmjölk (400 ml)
4 dl vatten
mynta och timjan (eller andra örter man har till hands)
olja
salt
peppar
½ buljongtärning
1. Fräs morot, lök och curry i olja en minut eller två.
2. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong och salt. Låt koka under lock i 10 min.
3. Tillsätt timjan och mynta.
4. Mixa soppan slät med stavmixer, peppra.

Kommentarer
Trackback