goulash

Farmors recept som jag fått från Erica. Säkert inte en äkta goulash, men det gör inte så mycket, för gott är det och lätt som en plätt! Värmer dessutom fint en blåsig och kall höstkväll.

Goulash
4 pers

300g nötkött, tex högrev eller grytbitar
1,5l vatten
2 st lökar, grovt hackade
4 potatisar i tärningar
1 röd paprika delad i munsbitar
1 vitlöksklyfta, riven
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1-2 oxbuljongtärningar eller ett par matskedar oxfond
1 tsk kummin
1 tsk mejram
1 tsk salt
malen kryddpeppar (5-6 korn)

1. Bryn köttet i olja eller smör med lök och paprikapulver. Tillsätt kryddor, vitlök, vatten och buljong. Låt koka på låg till medelhög värme i en timme.
2. Tillsätt potatis, koka i 5-10 min.
3. Tillsätt paprika, koka i 5 min.


Kommentarer
Postat av: melanie

Har länge funderat på att göra den där soppan. Ska nog ta och göra den i veckan fast jag hoppar paprikabitarna :)

2011-10-24 @ 06:55:26
URL: http://melsadie.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0