fisksoppa

Jag fick grundinspirationen från Laga Lätt, men när jag slog en blick i kylen var det en hel del som saknades, så det blev lite improvisation, precis som det brukar. Snabbt, lätt gott. Inga underverk, men värmande och friskt.

Fisksoppa
2 port
1 gul lök, hackad
2 gulbetor, i stora tärningar
1 morot (eller två små) i 2cm-slantar
2 msk fiskbuljong
1 liter vatten
1 bit lax (ca 150g)
½ dl havregrädde
3 msk hackad dill
1 dl skalade räkor
1 dl gröna ärter
1 citron, pressad
olja
salt
peppar

1. Fräs lök och rotfrukter i olja i ett par minuter. Häll på vatten och buljong och låt koka i 5-10 min.
2. Lägg i fisken och sjud under lock i 3-5 min eller tills fisken är klar. Tillsätt grädde, ärter, dill, citron, salt och peppar.
3. Toppa med räkor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0