canneloni

Jag blev så sugen på canneloni när en god vän skickade sms om att han åt canneloni på en restaurang att det direkt hamnade på nästa veckas matlista. Nu har jag förvisso fuskat lite här, och köpt färdiga cannelonirör, men jag kände mig inte riktigt så ambitiös så att jag ville stå och göra pasta. Men jag kan meddela att det är fantastiskt om man orkar, min kära far är en riktig pastaexpert! Man kan ju fylla canneloni med lite vad som helst, men jag blev vansinnigt sugen på rökt lax och spenat, så det fick bli det denna gången.

Canneloni med lax & spenat
2 pers
8 st cannelonirör
ca 100g rökt lax, tärnad
3 champinjoner, skivade
5 styckbitar fryst bladspenat, tinade
1 dl matlagningsgrädde/havregrädde
1 vitlöksklyfta, riven
1 shalottenlök, hackad
salt
peppar
färsk basilika
en skvätt (ca ½ dl) vitt vin
2 dl mjölk
2 msk mjölk
en klick smör
några skivor ost (jag använde präst)
parmesanost

1. Börja med att fräsa lök och vitlök, tillsätt sedan svampen. Lägg i spenaten och häll på vinet. Låt det puttra nästan torrt, tillsätt sedan grädden och låt koka ihop. Smaksätt med salt, peppar, basilika och rör ner laxen. Ställ åt sidan.
2. Gör bechamelsåsen genom att smälta smören och röra ner mjölet. Häll på mjölken och låt koka upp under omrörning. Salta och peppra. Rör ner några skivor ost och låt den smälta.
3. Fyll cannelonirören med fyllningen.
4. I en ugnsform, bred lite av ostsåsen i botten och lägg sedan på cannelonirören. Häll över resten av ostsåsen och riv över lite parmesan. Grädda i ugn på ca 200 grader i 30 min.
5. Servera med en fräsch sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0