bouillabaisse
Ok, det här är inte riktigt bouillabaisse, eftersom jag gjort som jag tycker. Grundreceptet kommer från ett gammal recept nerskrafsat på ett papper till min far för ca 20 år sedan. I vilket fall, så är detta en väldigt enkel och god rätt som värmer bra på höstkvällarna. Jag serverade soppan (som kanske är något mer lik en gryta än en soppa) med persisk sesambröd, men utan bröd eller med annat bröd går bra det med, förstås. Din fantasi sätter gränserna!
Bouillabaisse
3-4 pers
2 potatisar, skalade och tärnade
1 morot, skivad i tjocka skivor
3 champinjoner, skivade
½ lök, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna/pressade/hackade
1 lagerblad
1 krm chilipeppar
1 dl vitt vin
400g krossade tomater
400ml vatten
salt
peppar
200g fiskfilé
100-150g oskalade räkor, skalade
fiskbuljong
timjan (färsk/torkad)
1. Börja med att steka lök och vitlök mjuk i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten, vin, buljong, lagerblad, chili, salt och peppar. Låt koka ihop, ca 15 min på medelhög värme under lock.
2. Lägg i potatis och morot och låt koka 10-15 minuter på låg-medelhög värme.
3. Lägg i svamp och fisk, låt koka ca 5 min.
4. Tillsätt räkor och timjan, koka 1 min. Servera!

Bouillabaisse
3-4 pers
2 potatisar, skalade och tärnade
1 morot, skivad i tjocka skivor
3 champinjoner, skivade
½ lök, hackad
2 vitlöksklyftor, rivna/pressade/hackade
1 lagerblad
1 krm chilipeppar
1 dl vitt vin
400g krossade tomater
400ml vatten
salt
peppar
200g fiskfilé
100-150g oskalade räkor, skalade
fiskbuljong
timjan (färsk/torkad)
1. Börja med att steka lök och vitlök mjuk i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten, vin, buljong, lagerblad, chili, salt och peppar. Låt koka ihop, ca 15 min på medelhög värme under lock.
2. Lägg i potatis och morot och låt koka 10-15 minuter på låg-medelhög värme.
3. Lägg i svamp och fisk, låt koka ca 5 min.
4. Tillsätt räkor och timjan, koka 1 min. Servera!

Kommentarer
Postat av: melanie
Ja men det där hade jag gillat.
Trackback