bönsallad
Denna kallas sommarsallad i receptet (Laga Lätt igen), men eftersom den är varm tycker jag att den fungerar lika bra året runt. Antingen som en lätt middag, lunch eller varför inte som tillbehör eller förrätt? Om man ska använda mat-lingo så tycker jag att den har många spännande smaker utan att vara särskilt komplicerad. Prova!
Bönsallad
2 pers (till middag)
1 ask körsbärstomater, halverade
½ dl olivolja
1 burk cannellinibönor
1 rödlök, finhackad
1 förpackning mixsallad eller ½ huvud romansallad
100g skivad chorizosalami
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1. Lägg tomaterna på en plåt/ugnsform och ringla över olja, krydda med salt och peppar. Ugnsrosta i 20 min på 200 grader.
2. Stek chorizoskivorna krispiga i en teflonpanna och låt rinna av på hushållspapper.
3. Stek löken i salamifettet 1-2 min. Salta och peppra. Tillsätt vinäger och låt sjuda tills hälften av vätskan återstår. Rör i honungen.
4. Blanda bönor, sallad, lökdressing, tomat och chorizo.

Bönsallad
2 pers (till middag)
1 ask körsbärstomater, halverade
½ dl olivolja
1 burk cannellinibönor
1 rödlök, finhackad
1 förpackning mixsallad eller ½ huvud romansallad
100g skivad chorizosalami
2 msk vitvinsvinäger
2 msk honung
1. Lägg tomaterna på en plåt/ugnsform och ringla över olja, krydda med salt och peppar. Ugnsrosta i 20 min på 200 grader.
2. Stek chorizoskivorna krispiga i en teflonpanna och låt rinna av på hushållspapper.
3. Stek löken i salamifettet 1-2 min. Salta och peppra. Tillsätt vinäger och låt sjuda tills hälften av vätskan återstår. Rör i honungen.
4. Blanda bönor, sallad, lökdressing, tomat och chorizo.

Kommentarer
Trackback