Rödbetsrisotto

Oj vad gott detta blev! Och så enkelt. Receptet är modifierat från Australienska upplagan av Marie Claire. Det här räcker till 4 personer om man serverar något till. Jag hade risotton som den var, på halv sats, och då lyckades jag trycka i mig det hela själv.



Rödbetsrisotto
4 pers
2-4 rödbetor (ca 450g), skalade & rivna
ca 6 champinjoner, delade
ett par nävar spenat
1 liter grönsaksbuljong
2 msk smör
2 vitlöksklyftor, pressade/fint rivna
1 gul lök, finhackad
2,5 dl arborioris (rundkornigt ris)
70 g riven parmesan
1 dl hackad bladpersilja
peppar
haricot verts

1. Koka upp buljongen och låt sedan puttra på låg värme.
2. Smält smöret i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills mjuk, tillsätt sedan rödbetor och svamp och rör runt om i en minut. Tillsätt riset och rör om i ytterligare en minut till riset är väl blandat och glansigt.
3. Tillsätt 2,5 dl buljong och låt puttra medans du rör om tills riset absorberat buljongen. Upprepa tills riset tagit till sig all buljong, riset är al dente och såsen är krämig.
4. Rör ner spenaten och sedan parmesanosten.
5. Servera med haricot verts, bladpersilja och nymalen peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0