Låtsas-marängsviss
Eftersom jag hade finbesök av min bror, blev det efterrätt: marängsviss utan sviss eftersom jag inte gillar grädde. Men maränger gjorde jag och blandade i lite blåbär. Sen blev det glass, banan och seg chokladsås till.
Blåbärsmaränger
6 st
2 st äggvitor
1 krm vinäger
1 dl strösocker
½ dl blåbär
1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Vispa äggvitorna tills de börjar hårdna. Tillsätt vinäger och vispa ytterligare innan du tillsätter sockret. Vispa då kraftigt tills det har blivit ett fast och blankt skum, det ska gå att vända upp och ner på skålen.
3. Rör försiktigt ner blåbären, rör bara ett par varv annars försvinner luften du har vispat ner.
4. Klicka ut på en plåt och grädda i en timme eller tills de släpper från pappret.
Seg & snabb chokladsås
2 pers
1 dl socker
1 rågad msk kakao
1 msk honung
ett par msk vatten (det ska bara precis lösas upp, det får inte vara rinnigt utan ska vara ganska tjockt)
Blanda ihop och låt koka upp. När det bubblar, stäng av plattan och låt stå tills det slutat bubbla, rör om då och då.

Blåbärsmaränger
6 st
2 st äggvitor
1 krm vinäger
1 dl strösocker
½ dl blåbär
1. Sätt ugnen på 125 grader
2. Vispa äggvitorna tills de börjar hårdna. Tillsätt vinäger och vispa ytterligare innan du tillsätter sockret. Vispa då kraftigt tills det har blivit ett fast och blankt skum, det ska gå att vända upp och ner på skålen.
3. Rör försiktigt ner blåbären, rör bara ett par varv annars försvinner luften du har vispat ner.
4. Klicka ut på en plåt och grädda i en timme eller tills de släpper från pappret.
Seg & snabb chokladsås
2 pers
1 dl socker
1 rågad msk kakao
1 msk honung
ett par msk vatten (det ska bara precis lösas upp, det får inte vara rinnigt utan ska vara ganska tjockt)
Blanda ihop och låt koka upp. När det bubblar, stäng av plattan och låt stå tills det slutat bubbla, rör om då och då.

Kommentarer
Trackback