skaldjurspaj

Det här blev riktigt bra! Snodde min systers recept på GI-pajdeg som är så god, och sen knåpade jag som vanligt.

Skaldjurspaj
6 pers - eller 4 hungriga

pajdeg:
3 dl dinkel fullkornsmjöl (eller grovt fullkornsmjöl)
½ tsk salt
0,75 dl olivolja
½ dl vatten

fyllning:
ca 2 dl kräftstjärtar (jag använde skalade, frysta)
ca 2 dl räkor (också skalade och frysta)
½ aubergine, tärnad
½ purjolök, tunt skivad
1 röd paprika, skivad
½ röd chilifrukt, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 nävar mangold-blad (alternativt bladspenat, men det hade jag inte hemma)
rejäl dos citronpeppar
olivolja

äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1½ dl riven ost (jag använde cheddar och parmesan, men det är lite väl lyxigt kanske)
peppar
basilika

Börja med att sätta ugnen på 175°C. Blanda mjöl och salt och tillsätt oljan och rör så det blir grynigt. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Tryck ut i en form med avtagbar kant (t.ex!) och nagga och grädda i 15 min.

Stek grönsakerna så de blir något mjuka och rör sedan ner skaldjur och mangold. Häll i pajskalet när det är färdiggräddat.

Vispa samman mjölk, ägg, peppar och basilika och rör ner osten. Häll ovanpå skaldjurs- och grönsaksblandningen och grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Jag serverade med baguette och sallad, men funkar bra för sig själv också. Den var också godare än den ser ut på bilden...



Kommentarer
Postat av: Erica

Vad kul att du gillade pajdegen! Jag älskar den. Visst är den enkel? Fast det är ju inte mitt recept. Jag har snott det från någon matsajt :)

2011-05-06 @ 18:54:38
URL: http://mysmoster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0