Italiensk paj
Den här pajen är jättebra när man har grönsaker i kylen som man behöver göra sig av med. Det blir dessutom massor och den är jättematig och god. Som vanligt passar den perfekt till matlådan.
Italiensk paj
6-8 pers
Pajdeg:
8 dl vetemjöl/dinkelmjöl (eller använd/blanda vad du har hemma)
100g smör/margarin
3 dl mjölk (alt 1,5 dl grädde och 1,5 dl vatten, men jag tycker mjölk blir samma sak)
4 tsk bakpulver
Blanda mjöl och bakpulver med smöret. Häll på mjölken och knåda till en deg. Kavla ut och lägg i en långpanna.
Äggstanning:
125g parmesan/fetaost
6 ägg
500g keso
4 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt
peppar
Det är bara att vispa ihop
Fyllning:
Jag använde idag:
5 champinjoner, klyftade
1½ röd paprika
2 nävar broccolibuketter
½ purjolök
ca 1 dl urkärnade kalamataoliver
ca 5 soltorkade tomater, strimlade
Fördela grönsakerna på pajdegen, häll på äggstanningen och kör i ugnen i 20-25 min på 225°C. Servera med en lätt sallad.

Italiensk paj
6-8 pers
Pajdeg:
8 dl vetemjöl/dinkelmjöl (eller använd/blanda vad du har hemma)
100g smör/margarin
3 dl mjölk (alt 1,5 dl grädde och 1,5 dl vatten, men jag tycker mjölk blir samma sak)
4 tsk bakpulver
Blanda mjöl och bakpulver med smöret. Häll på mjölken och knåda till en deg. Kavla ut och lägg i en långpanna.
Äggstanning:
125g parmesan/fetaost
6 ägg
500g keso
4 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt
peppar
Det är bara att vispa ihop
Fyllning:
Jag använde idag:
5 champinjoner, klyftade
1½ röd paprika
2 nävar broccolibuketter
½ purjolök
ca 1 dl urkärnade kalamataoliver
ca 5 soltorkade tomater, strimlade
Fördela grönsakerna på pajdegen, häll på äggstanningen och kör i ugnen i 20-25 min på 225°C. Servera med en lätt sallad.

Kommentarer
Trackback