tagliatelle bolognese
Jag älskar en riktigt god bolognese, eller köttfärssås. Då helst med tagliatelle, som jag tycker passar bäst. Jag har nästan helt tröttnat på vanlig spaghetti och köttfärsen med krossade tomater med ketchup till. Därför brukar den här passa perfekt en helgdag eller när man bjuder.
Tagliatelle bolognese
2 pers
ca 300g finmalen köttfärs (jag använder helst nöt)
5-6 champinjoner, om de är små som de är, eller i klyftor
1 grön paprika, delad i munsbitsstora delar
1 gul lök, hackad
ca 1½ dl rödvin
2 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
½-1 dl vatten
1 stor vitlöksklyfta, riven
½ röd eller grön chili, hackad
parmesan
basilika
salt
svartpeppar
tagliatelle, kokad enligt förpackning
1. Stek lök och vitlök mjuk tillsammans med chilin och tillsätt köttfärsen. Stek tills den är genomstekt. Tillsätt paprika och svamp och stek ytterligare någon minut.
2. Häll på rödvinet och låt det koka bort. Låt tomatpurén "steka med" en minut eller så och häll sedan på fond och vatten.
3. När köttfärsen är hopkokad, tillsätt hackad, färsk, basilika, grovt havssalt och svartpeppar.
4. Servera med tagliatelle och riven parmesan och mycket nymalen svartpeppar.

Tagliatelle bolognese
2 pers
ca 300g finmalen köttfärs (jag använder helst nöt)
5-6 champinjoner, om de är små som de är, eller i klyftor
1 grön paprika, delad i munsbitsstora delar
1 gul lök, hackad
ca 1½ dl rödvin
2 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
½-1 dl vatten
1 stor vitlöksklyfta, riven
½ röd eller grön chili, hackad
parmesan
basilika
salt
svartpeppar
tagliatelle, kokad enligt förpackning
1. Stek lök och vitlök mjuk tillsammans med chilin och tillsätt köttfärsen. Stek tills den är genomstekt. Tillsätt paprika och svamp och stek ytterligare någon minut.
2. Häll på rödvinet och låt det koka bort. Låt tomatpurén "steka med" en minut eller så och häll sedan på fond och vatten.
3. När köttfärsen är hopkokad, tillsätt hackad, färsk, basilika, grovt havssalt och svartpeppar.
4. Servera med tagliatelle och riven parmesan och mycket nymalen svartpeppar.

Kommentarer
Trackback