stekta trattkantareller och morotsfoccacia
Jag gjorde burgarna som redan finns här nedan, tillsammans med rödlöksmarmeladen och ruccola och parmesan. Men denna gången hade jag trattkantareller som jag fått av en arbetskamrat som jag smörstekte till och sedan saltade rejält med fint havsflingsalt.
Dessutom bakade jag egna bullar till, en morotsfoccacia som Erica inspirerat mig till. De är supergoda och enkla att göra. Här är hennes recept:
Morotsfoccacia
Länk till hennes fina blogg är här: http://mysmoster.blogg.se/
Och såhär gott blev det:

Dessutom bakade jag egna bullar till, en morotsfoccacia som Erica inspirerat mig till. De är supergoda och enkla att göra. Här är hennes recept:
Morotsfoccacia
Till en långpanna:
½ paket jäst
5 dl vatten
1 msk honung
1 dl solroskärnor
½ msk salt
2 finrivna morötter
ca 9 dl fullkornsdinkel
4 dl vetemjöl
Blandade frön att strö på, t ex pumpakärnor, solrosfrön och sesamfrön
Flingsalt
Smula jästen i en skål. Tillsätt fingervarmt vatten så att jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar. Blanda runt ordentligt tills degen "trådar sig" så blir det segt och gott. Degen ska vara lite lös när du är klar, så ta inte för mycket mjöl. Låt den jäsa under bakduk i 40 min.
Häll ut den i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper. Lägg på bakduken och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla brödet med vatten och strö över frömix och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut, låt svalna lite och skär brödet i rutor.
Länk till hennes fina blogg är här: http://mysmoster.blogg.se/
Och såhär gott blev det:

Kommentarer
Trackback