quesadilla med svarta bönor

Jag är en sån recepttjuv! Hittade detta i en bilaga till the Guardian så vet inte vem som har gjort originalet. Men som vanligt har jag modifierat... Perfekt till lunch! Går dessutom bra att frysa och ta med sig till jobbet för att värma upp i mikron.

Quesadilla med svarta bönor
2 pers

1 burk svarta bönor
½ tsk (spis)kummin
½ tsk torkad oregano
1 tsk torkade chiliflingor
½ rödlök, hackad
1 grön paprika, strimlad
ost
4 stora tortillias
olja
en handfull pumpafrön
1 avokado, tärnad
1 lime
(saltgurka)
(feferoni)
salt och peppar

I en skål, blanda bönor, paprika, lök och kryddor; blanda med händerna och krama ihop/sönder bönorna så det blir lite "smetigt". Lägg röran på ett bröd, hyvla på lite ost och täck med ett tortilliabröd. Stek i olja på medelvärme tills quesadillan fått färg och osten börjar smälta (3-4 min), vänd sedan och låt andra sidan få färg också. Rör ihop avokado, lime och pumpafrön under tiden. Dela sedan quesadillan i fyra delar och servera med avokadosalladen och jag hade feferonis och saltgurka till.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0