matgröt?
Provade något nytt idag som jag har hört talas om genom en kanadensisk kompis; savoury oatmeal. Alltså havregrynsgröt men inte med socker och mjölk eller bär, utan med matiga ingredienser. Mer som lunch alltså. Blev väldigt nyfiken när jag hörde om det, men nu när jag har provat vet jag inte... sådär, tycker jag. Såhär gjorde jag i alla fall, om någon annan våglig provar och gillar så säg gärna hur du/ni gjorde!
Matgröt
1 port
1 shalottenlök
2 champinjoner
ca 3 cm zucchini strimlad
4 soltorkade tomater, strimlade (detta blev alldeles för mycket! Två hade räckt länge!)
salt
peppar
basilika
olivolja
1 dl havregryn
3 dl vatten
Jag stekte grönsakerna mjuka i olja och tillsatte sedan havregrynen och vattnet (mer vatten för att grönsakerna skulle "få plats") och lät det sedan koka på låg värme ett par minuter. Såhär såg det ut:

Som sagt det var inte förfärligt och gick fint att äta. Men det var något i det som kändes lite "fel"... kunde däremot inte sätta fingret på det.
Matgröt
1 port
1 shalottenlök
2 champinjoner
ca 3 cm zucchini strimlad
4 soltorkade tomater, strimlade (detta blev alldeles för mycket! Två hade räckt länge!)
salt
peppar
basilika
olivolja
1 dl havregryn
3 dl vatten
Jag stekte grönsakerna mjuka i olja och tillsatte sedan havregrynen och vattnet (mer vatten för att grönsakerna skulle "få plats") och lät det sedan koka på låg värme ett par minuter. Såhär såg det ut:

Som sagt det var inte förfärligt och gick fint att äta. Men det var något i det som kändes lite "fel"... kunde däremot inte sätta fingret på det.
Kommentarer
Postat av: Erica
Vad roligt att du ska blogga om mat! :) Det gillar vi ju! Man kan aldrig få nog av mat.
Jag funderade idag på att prova matgröt till lunch, men vågade inte. Verkar ju inte som jag missade nåt.
Trackback