kryddig kycklingcouscous
Ändrade om lite i ett hittat recept från ett tag sedan så vet inte var jag fått det ifrån. Men gott var det verkligen! Och hur lätt som helst.
Kryddig kycklingcouscous
4-6 pers
ca 350g couscous
3-4 kycklingfiléer delade i bitar
½ zucchini
2 salladslökar
1½ paprika
2 tsk torkad chili
ett par nypor kanel
4 vitlöksklyftor
1½ msk garam masala
2 tsk torkad mejram
2 tsk torkad mynta
8 msk olivolja
flytande margarin/ca 30g smör
salt
Börja med att sätta ugnen på 220°C. Blanda alla kryddor med salt, vitlök och hälften av olivoljan i en skål öch rör ner kycklingbitarna. Låt marinera medan du lägget couscousen i en skål och rör ner restrerande olivolja, häll på 400ml kokande vatten och täck med plastfilm. Låt stå i 10 min medan du skär grönsakerna i grova bitar. Blanda alltsammans och lägg i en braspanna. Häll på en knapp mugg vatten och lägg på smörklickar/häll på lite flytande margarin och sätt in i ugnen i 25 minuter. När den är klar ska couscousen vara lite knaprig och "småbränd". Är den inte det så sätt på grillen ett par minuter.
Jag serverade med turkisk yoghurt blandad med citronpeppar och chilipulver. Var väldigt populärt och kommer att lagas igen!

Kryddig kycklingcouscous
4-6 pers
ca 350g couscous
3-4 kycklingfiléer delade i bitar
½ zucchini
2 salladslökar
1½ paprika
2 tsk torkad chili
ett par nypor kanel
4 vitlöksklyftor
1½ msk garam masala
2 tsk torkad mejram
2 tsk torkad mynta
8 msk olivolja
flytande margarin/ca 30g smör
salt
Börja med att sätta ugnen på 220°C. Blanda alla kryddor med salt, vitlök och hälften av olivoljan i en skål öch rör ner kycklingbitarna. Låt marinera medan du lägget couscousen i en skål och rör ner restrerande olivolja, häll på 400ml kokande vatten och täck med plastfilm. Låt stå i 10 min medan du skär grönsakerna i grova bitar. Blanda alltsammans och lägg i en braspanna. Häll på en knapp mugg vatten och lägg på smörklickar/häll på lite flytande margarin och sätt in i ugnen i 25 minuter. När den är klar ska couscousen vara lite knaprig och "småbränd". Är den inte det så sätt på grillen ett par minuter.
Jag serverade med turkisk yoghurt blandad med citronpeppar och chilipulver. Var väldigt populärt och kommer att lagas igen!

Kommentarer
Trackback