cream cheese brownie

Ännu en kaka som hängt med i många år! Fantastisk god och stulen från tidskriften Gott & Grönt.

Cream Cheese Brownie
ca 24 bitar
200g smör
250g mörk blockchoklad, grovt hackad
4 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ msk snabbkaffepulver (valfritt!)
1 msk vaniljsocker
4 ägg
200 g färskost, t.ex. Philadelphia
½ dl florsocker
1 äggvita

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, tillsätt chokladen och rör tills den smält.
2. Rör i sockret och låt svalna lite.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, snabbkaffepulver och vaniljsocker.
4. Rör ner chokladblandningen. Tillsätt äggen och rör till en smet.
5. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 25x30cm.
6. Blanda färskost, florsocker och äggvita, klicka det över chokladsmeten och dra med en sked så att det blir fin marmorering.
7. Grädda kakan ca 40 min. Känn med en sticka att den fortfarande är kladdig i mitten när du tar ut den. Låt kallna och skär upp i rutor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0