äpplemos
Blivit lite trött på det där med bär eller äpple i gröten. Jovisst, gott och så, men man blir ju trött efter ett tag. Så idag gjorde jag äpplemos. Det är ju så enkelt och piffar till! Nu är det förvisso inte äpplesäsong så äpplena i butikerna är inte perfekta för detta, men det går fint ändå! Såhär gjorde jag i alla fall.
Äpplemos
Skala och tärna två stora äpplen. Lägg dem i en kastrull och fyll på med lite vatten så det täcker bottnen (så att äpplena inte bränner vid). Koka upp och låt puttra på medelvärme tills de är mjuka. Jag gillar ganska grovt mos, så det tog kanske 15 minuter? Rör sedan ner ett par teskedar socker (eller efter smak) - färdigt! Låt svalna och förvara sedan i kylen.
Äpplemos
Skala och tärna två stora äpplen. Lägg dem i en kastrull och fyll på med lite vatten så det täcker bottnen (så att äpplena inte bränner vid). Koka upp och låt puttra på medelvärme tills de är mjuka. Jag gillar ganska grovt mos, så det tog kanske 15 minuter? Rör sedan ner ett par teskedar socker (eller efter smak) - färdigt! Låt svalna och förvara sedan i kylen.
Kommentarer
Trackback